Αυχεναλγία; Και τώρα τι κάνουμε;

Blog
Αυχεναλγία; Και τώρα τι κάνουμε;

Κατ’ αρχάς και κατ’ αρχήν, εφάρμοσε την αρχή της ψυχραιμίας που είναι η βασική αρετή που σώζει ψυχή τε και πνεύμα.

Μετά πάρε βαθιά ανάσα και πάμε να σώσουμε μαζί και το σώμα, από αυτό το πολύ συχνό σύμπτωμα του μυοσκελετικού μας συστήματος που ακούει στο όνομα Αυχεναλγία ή λαϊκιστί αυχενικό ή ακόμη πιο λαϊκιστί «σβερκώθηκα» (ναι το έχουμε και σε ρηματική version).

Ο αυχένας μας είναι ο πρωτοστάτης της σπονδυλικής μας στήλης με τους 7 πρώτους σπόνδυλους να του ανήκουν με δόξα και τιμή. Κι επειδή μας θέλει περήφανους και με κεφάλι ψηλά, όταν εμείς του πάμε κόντρα και το σκύβουμε μπροστά στην γνωστή οθόνη του υπολογιστή με την οποία αγαπο-μισιόμαστε, αυτός βάζει τους μύες της πίσω επιφάνειας να κάνουν ανταρσία.
Και ως αντίποινα στην κάμψη της κεφαλής να εμφανίσουν Σημεία Πυροδότησης Πόνου.

Και αυτοί τον υπακούουν.

Και τι γίνεται όταν εμφανίζονται Τrigger Points στον αυχένα;

Ρητορικό ερώτημα, αλλά θα δώσω απάντηση: Χτυπάει την πόρτα μας η Αυχεναλγία και εμείς σαστισμένοι την βάζουμε να καθίσει στο σαλόνι και της σερβίρουμε και νουαζέτα.

Αν κάνουμε ετυμολογική ανάλυση της λέξης θα καταλήξουμε εύκολα στη σύνδεσή της με τον Κύριο Π., ο οποίος, ως σωστός gentleman, φέρνει μαζί και την πρέπουσα συνοδεία, βλέπε πονοκεφάλους και δυσκαμψίες, ενώ αποκτά και επεκτατικές τάσεις προς τα χέρια και την πλάτη.

Φυσικά το αγαπημένο Trigger Points Therapy είναι η λύση για τον πεισματάρη αυχένα. Μια σειρά συνεδριών θα εκδιώξει τον Κύριο Π. από το σαλόνι και θα τον στείλει διακοπές σε εξωτικά νησιά.